Om prosjektet

Den 25. februar giftet vi oss og i den forbindelse har vi startet opp ett prosjekt vi brenner veldig for. Tanken ble for alvor satt i gang i løpet av høsten 2011 da vi skulle ta stilling til ønskeliste i forbindelse med utsendelse av bryllupsinvitasjoner.

Vi har lenge hatt ett ønske om å kunne utgjøre en forskjell for noen. På de fleste innsamlingsaksjoner går over 50 % av inntektene til lønn og administrasjon og man ser heller ikke hvor pengene faktisk ender. Men i høst hørte vi om Anne Louise fra AidinAction.no som har engasjert seg i å hjelpe blant annet barn i Kenya. Alle hennes innsamlede midler går direkte til Kenya og man kan se konkrete resultater av hva pengene brukes til. Vi tok dermed kontakt med Anne Louise for å høre om vi kunne delta i ett av hennes prosjekt i form av å ønske oss bidrag til Aid in Action i bryllupspresang. Etterhvert som vi snakket med Anne Louise kom imidlertid ideen om å forsøke å bygge vårt eget barnesenter i Kenya som vi mer aktivt kan delta i utviklingen av. Prosjektet er i samarbeid med og regi av Aid in Action, men vi deltar aktivt i prosessen. I forbindelse med bryllupet samlet vi inn over 65.000 kroner. Det betyr at vi kan få bygget ett skikkelig hus til barnesenteret. Det er fortsatt mulig å delta og bidra for utviklingen videre.

Karlsvogna

Vi har valgt å kalle barnesenteret Karlsvogna barnesenter, fordi stjertegnet har en personlig betydning for oss og fordi det er ett stjernetegn vi kan se fra både Norge og Kenya.

Karlsvogna barnesenter vil ligge i landsbyen Katangi. Katangi er midt i markedssentrum med en tilknyttet befolkning på 7-8000. Senteret er det første av sin type i området to det kan bli spennende å se hvordan det utvikler seg.

Karlsvogna barnesenter skal sørge for at barn i området daglig kan få mat, hjelp til lekser, sko, omsorg, medisinsk hjelp osv. Vår målsetting er videre etterhvert å få bygget ett hønseskur og plante frukttrær og grønnsaker, som barnesenteret kan selge avlinger fra og sånn sett på sikt bli bærekraftig.

Vi håper at vi kan få til å gjøre en forskjell og oppfordrer våre venner & bekjente, samt alle andre, til å bidra slik at vi kan utrette mest mulig for disse barna. Alle bidragsytere kan delta i utviklingen av prosjektet gjennom denne nettsiden og ved oppdateringer på mail om ønskelig. Alle innspill og gode ideer er også hjertelig velkomne.